Cum să calmezi tusea uscată: Trei remedii la care poți apela cu încredere. Este dificil să determinați cauza tusei, așa că este mai bine să consultați imediat un medic. Dar, uneori, există situații în care nu există o astfel de posibilitate. În acest caz, trebuie să știți cum să calmați și să ușurați o tuse.
Tusea este un mecanism de apărare care ajută la eliminarea mucusului, a flegmei și a microorganismelor patogene. Cu toate acestea, uneori poate fi foarte dureroasă. O tuse uscată provoacă un mare disconfort, așa că este indicat să se mențină gura și nasul umede.
Pentru ca pacientul să nu sufere de o tuse uscată neproductivă, puteți folosi următoarele metode populare:
Inhalațiile trebuie făcute cu mare atenție. Cel mai bine este să folosiți cartofi fierți, propolis sau ulei esențial de eucalipt. Lichidul nu trebuie să fie prea fierbinte, pentru a nu arde membranele mucoase. Puteți folosi și un nebulizator. Inhalațiile pot fi cele mai simple, pe bază de soluție salină.
CITEȘTE ȘI: Tusea nocturnă: Un medic a dezvăluit ce boli au acest simptom
Există două tipuri de tuse: uscată și umedă. Tusea uscată este mai greu de suportat, fiind însoțită de dureri toracice, febră și dureri în gât. În plus, cu acest tip de tuse, tratamentul este adesea întârziat.
Urina, dimpotrivă, curge mai repede din cauza sputei eliberate din bronhii.
De asemenea, durata tusei este intermitentă și constantă. Periodică este caracteristică răcelii, bronșitei, infecțiilor virale respiratorii acute și altele. Iar cea permanentă este deja întâlnită în boli mai grave.
Cu ajutorul unor mijloace simple, puteți opri atacul de tuse uscată pe timp de noapte. Iată cele mai accesibile rețete:
Ingrediente: 1: 150 ml de apă clocotită puternic, 2 linguri de ulei de floarea-soarelui, puțină sare. Puteți merge fără sare, dar multora nu le place gustul acestei băuturi, chiar dacă seamănă cu un bulion obișnuit. Se amestecă totul și se bea în înghițituri mici.
Gogol coniac Ingrediente: un gălbenuș, 1 lingură de miere lichidă, 1 lingură de unt și un pahar de lapte. Se bate gălbenușul, se adaugă în lapte, iar lichidul trebuie amestecat constant. Apoi se adaugă untul și mierea. Se bea cât este fierbinte.
Radeți o bucată de rădăcină de ghimbir. Amestecați o linguriță de suc cu o lingură de miere.
Este util să îți clătești nasul cu apă sărată. Apa sărată va îndepărta virusul din nazofaringe și din gât.
Hidratarea este, de asemenea, importantă: trebuie să beți mult și des. Băuturile trebuie să fie calde. Este util să beți ceaiuri din plante, lapte cu miere.
Dacă aerul din cameră este uscat, acest lucru provoacă adesea dureri de gât și tuse. Dacă nu este posibilă instalarea unui umidificator, trebuie agățate prosoape umede pe calorifere.
Nu uitați: tusea nu este o boală, ci un simptom al diferitelor boli. De aceea, este necesar să se elimine cauza principală și, împreună cu ameliorarea tusei, se ameliorează și starea pacientului.
CITEȘTE ȘI: Ți-a trecut răceala dar încă tușești: Care sunt cauzele tusei reziduale care poate ține și două săptămâni
Nu există tuse uscată și tuse umedă, care este adesea operată, există tuse productivă și neproductivă. În bronșita acută, de exemplu, mucusul, care de obicei este ușor de eliminat din organism, devine vâscos. Cantitatea sa crește, se creează un dop, care trebuie eliminat. În acest scop, este necesar să se lichefieze sputa (cu ajutorul medicamentelor mucolitice) și să se evacueze mucusul acumulat (prin tuse), potrivit actualno.com.
Nu reprimați tusea, deoarece aceasta este o reacție de protecție a organismului. Atunci când mecanismul de curățare care funcționează în mod constant în sistemul respirator nu reușește să facă față, se activează tusea.